Al half miljoen orders voor Opel Astra

  • Donderdag 21 september 2017
‘Auto van het Jaar 2016’ in Nederland bestverkochte auto in zijn segment 

• Nieuwe Opel Astra ongekend populair in eerste twee verkoopjaren
• Innovatieve technologie erg gewild onder klanten
• Bijna 60% bestelt Opel Eye camera, 55% Navi 900 IntelliLink
• Merendeel kiest een van de twee duurste uitrustingsniveaus 
• Astra nummer twee in compacte segment in Europa
• In Nederland bestverkochte auto in zijn segment

Breda, 19 september 2017 – De nieuwe Opel Astra – die eind 2015 op de IAA van Frankfurt debuteerde – heeft met zijn lichtgewicht constructie, efficiënte aandrijflijnen, toonaangevende connectiviteit en innovatieve rijhulpsystemen al meer dan 500.000 klanten in Europa overtuigd. In Duitsland en de rest van Europa is de populaire Opel de op een na bestverkochte auto in de compacte klasse. In Nederland is hij sinds dit jaar zelfs marktleider in zijn segment. Talrijke internationale onderscheidingen, zoals Das Goldene Lenkrad en titels als ‘Auto van het Jaar 2016’ bevestigen de kwaliteiten van de Opel Astra. 


“Het is toch geweldig dat de nieuwste Opel Astra al meer dan een half miljoen klanten heeft overtuigd? De vraag naar innovatieve voorzieningen en ultramoderne assistentiesystemen is heel groot. Dat bewijst dat onze filosofie aanslaat om baanbrekende technologie ook in de compacte klasse aan te bieden én bereikbaar te maken voor een groot publiek. Dat is wat wij bedoelen met ‘De toekomst is voor iedereen’”, aldus Peter Küspert, Managing Director Sales & Aftersales van Opel. 

Opel Eye, Navi 900 IntelliLink en AGR-stoelen erg gewild
Uit de orders blijkt ook hoe populair de hightech voorzieningen daadwerkelijk zijn. Bijna 60 procent van de klanten bestelt de Opel Eye frontcamera. Die werkt samen met allerlei assistentiesystemen en maakt het rijden prettiger, veiliger en comfortabeler. De assistentiesystemen zijn onder meer Traffic Sign Recognition, Lane Keep Assist met Lane Departure Warning, Following Distance Indication en Forward Collision Alert met Automatic Emergency City Braking. Het laatste systeem waarschuwt en helpt een kop-staartaanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. 

Verder wordt Forward Collision Alert met Automatic Emergency City Braking geactiveerd als een aanrijding dreigt. Lane Departure Warning waarschuwt de bestuurder die de rijstrook dreigt te verlaten. Lane Keep Assist corrigeert subtiel als de auto onbedoeld uit koers raakt. Following Distance Indication berekent voortdurend de afstand tot de voorligger. Die afstand wordt weergegeven in seconden en het bijbehorende symbool kleurt groen. Als de afstand te klein is, komt de Headway Alert-functie automatisch in actie en wordt het symbool oranje. 

Adaptive Cruise Control met radar 
De Opel Astra is ook leverbaar met Adaptive Cruise Control (ACC) met radar. ACC houdt een vooraf ingestelde afstand tot de voorligger aan en past daartoe de snelheid automatisch aan. Er zijn drie standaardinstellingen: kort, midden en lang. ACC gedraagt zich als een conventionele cruisecontrol als er geen voorliggers zijn. Bergaf remt het de auto zo nodig af om de ingestelde snelheid aan te houden. Symbolen in het instrumentenpaneel geven aan welke instellingen actief zijn voor de snelheid en de afstand en of ACC een voorligger heeft gedetecteerd. 

Bijna een op de drie Europese Astra-klanten kiest voor de LED-achterlichten, terwijl Navi 900 IntelliLink na de Opel Eye frontcamera de populairste voorziening is. Zo’n 55 procent van alle Opels Astra die in Europa wordt verkocht, is voorzien van dit ultramoderne infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen en geïntegreerde navigatie met kaarten voor heel Europa. Het systeem is bovendien compatible met Apple CarPlay. 

Voor nog meer rijcomfort kiest een kwart van de kopers de AGR-gecertificeerde (Aktion Gesunder Rücken) en meermaals onderscheiden ergonomische stoelen voor bestuurder en voorpassagier. Die kunnen in combinatie met lederen bekleding optioneel worden voorzien van een massagefunctie, ventilatie en geheugenfunctie – een unieke combinatie in de compacte klasse. 

Luxueuze uitrusting populair
Ook opvallend is de populariteit van de twee rijkste uitrustingsniveaus van de Opel Astra. Meer dan 60 procent kiest voor een van deze topuitvoeringen en dus voor een uitgebreide standaarduitrusting met bijvoorbeeld standaard Opel OnStar. Deze persoonlijke connectiviteits- en service-assistent biedt functies als Automatic Crash Response, Vehicle Diagnostics, Stolen Vehicle Assistance en 4G/LTE Wifi-hotspot1

Tot wel zeven apparaten kunnen tegelijk via het systeem online zijn en gebruikmaken van een snelle mobiele Wifi-connectie. Een hotelkamer boeken2 en een geschikte parkeerplaats vinden3 is ook eenvoudig met Opel OnStar. Door de blauwe knop in te drukken kan de bestuurder contact leggen met een Opel OnStar Advisor. Die zoekt en boekt een hotelkamer in de gewenste prijsklasse of stuurt het adres van de dichtstbijzijnde parkeerlocatie naar het navigatiesysteem. 


On The Road TV - autonieuws en rij impressies

Het autoprogramma ‘On The Road’ waarin presentator Jan Willem van den Akker diverse rij impressies maakt van verschillende merken. Daarnaast komen alle facetten van de autobranche aan de orde. Zoals tips voor particulieren tot adviezen voor de zakelijke rijders. 

On The Road Tv is een initiatief van Media Presentaties.

Powered by

media Presentaties

 

Contact opnemen

On The Road TV - autonieuws en rij impressies
Onderdeel van : Media Presentaties
5216 BM Den Bosch

 0654386019
 info@mediapresentaties.nl