Groupe Renault, nummer 1 fabrikant van 100% elektrische auto's in Europa, kondigt de oprichting aan van een nieuw filiaal Renault Energy Services. Doel: zich manifesteren in de energiesector en in de wereld van smart grids, het sleutelelement van elektrisch rijden.

Renault Energy Services, een unit ten dienste van de ontwikkeling van smart grids
Met de mentaliteit van een ‘start-up’ streeft Renault Energy Services ernaar te investeren in projecten rondom intelligente elektriciteitsnetten ‘smart grids’, door bijzondere betrekkingen aan te gaan met de verschillende spelers in de energiesector. Renault Energy Services richt zich vooral op de ontwikkeling van projecten van intelligent opladen (smartcharging), interacties tussen voertuig en elektriciteitsnet (vehicle to grid) en projecten met batterijpakketten die een tweede leven krijgen.

Gilles Normand, senior vice president elektrische auto’s bij Renault, legt uit: ‘Vandaag zetten wij een belangrijke stap met de lancering van Renault Energy Services. Investeren in smart grids is een beslissende factor om ons marktleiderschap in Europa met elektrische auto’s te versterken en de schaalverandering van deze industrie te versnellen.’