• Nieuwe Opel Combo Tour maakt indruk dankzij uitstekende 'value for money', innovatieve rijassistentiesystemen, hoog comfortniveau en overtuigend ruimteaanbod

Breda, 14 december 2018 – De nieuwe Opel Combo Tour is door de jury van het gerenommeerde AUTOBEST uitgeroepen tot 'Best Buy Car of Europe 2019'. De jury – bestaande uit journalisten uit 31 Europese landen – was vooral te spreken over de uitstekende 'value for money'. Met de overwinning versloeg de Opel Combo Tour vijf andere nieuwe modellen (Citroën C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed en Toyota Corolla).
 

De jury voelde alle deelnemers uitgebreid aan de tand op het Italiaanse Vairano-circuit. Na afloop waren alle juryleden het met elkaar eens: de Opel Combo Tour maakte de meeste indruk. De Opel biedt ultramoderne technologie, zoals adaptieve cruise controle, vermoeidheidsherkenning, een 180‑graden achteruitrijcamera, een head‑up display en 'Flank Guard' bescherming voor de zijkant van de auto. Tevens combineert de Combo Tour het comfort en de rijdynamiek van een personenauto met de veelzijdigheid van een Leisure Activity Vehicle. In de uitgebreide evaluatie nam de jury ook scores mee voor de gebruikerskosten, de verkrijgbaarheid van reserve-onderdelen en dealerdiensten. De winnaar van de 'Best Buy Car of Europe 2019' award moest onder de streep het beste totaalpakket leveren. De vijfde generatie Combo bleek uiteindelijk onverslaanbaar.