• Nieuwe Land Rover Explore outdoor adventure smartphone geïnspireerd op Land Rover Discovery
  • Waterdicht, schok- en temperatuurbestendig en batterij krachtig genoeg voor continu gebruik tijdens meerdaagse fiets- of trektochten
  • Ontwikkeld samen met Bullitt Group, introductie op Mobile World Congress in Barcelona
  • Te bestellen vanaf 26 april 2018 op www.landroverexplore.com

De nieuwe Land Rover Explore Android-smartphone kan een stootje hebben – net als de Discovery. Met een batterij die krachtig genoeg is voor twee dagen intensief gebruik als het er ruig aan toegaat. De smartphone is ontwikkeld door Land Rover in samenwerking met de Bullit Group. De presentatie is tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. 

De Explore-smartphone heeft een batterij van 4.000 mAh. Die heeft genoeg stroom om een dag lang te navigeren met de 5-inch HD-display continu aan. Met het Adventure Pack is de gebruiksduur te verdubbelen. Tevens pikt het apparaat de GPS-signalen dan nog preciezer op en verbetert de kaartinformatie.
Het scherm overleeft een val van 1,8 meter hoogte en de telefoon is bestand tegen onderdompelen in water, zelfs in zout water. De behuizing kan extreme temperaturen weerstaan, net als een hoge luchtvochtigheid, schokken en trillingen. De touchscreen is goed afleesbaar in fel zonlicht en is ook te bedienen met natte vingers of met handschoenen aan. De telefoon is volledig compatibel met alle Land Rover in-car apps.

Joe Sinclair, Director of Branded Goods and Licensing, Jaguar Land Rover: "This is the smartphone we'd all like to own – a perfect combination of design and functionality that embodies the Land Rover DNA and enables customers to be outdoors for longer, with the confidence to go further."