OpMaat Award 2017 voor Hyundai i30 Wagon
Hyundai i30 wint op basis van binnenruimte, rijcomfort en prijs-kwaliteitverhouding. Ook goede zitpositie voor lange mensen wordt geprezen
Familiewagen van Hyundai verslaat tegenstrevers als Opel Crossland X en Citroën C4 Grand Picasso

15 februari 2018 – De Hyundai i30 Wagon is door OpMaat, het magazine van en voor extra lange en zware mensen in Nederland, tot de beste en ruimste auto van 2017 uitgeroepen. Initiator van OpMaat Rob Bruintjes, die het afgelopen jaar met zijn redactieteam twintig verschillende auto’s de maat nam, reikte de award persoonlijk uit aan Ronald Dubbelman, algemeen directeur van Hyundai Nederland. De Hyundai i30 Wagon versloeg in de strijd om de titel concurrenten als de Opel Crossland X, Citroën C4 Grand Picasso, Renault Captur, Fiat Tipo, Suzuki Swift, Peugeot 2008, KIA Niro, Toyota C-HR, Škoda Kodiaq, Renault Grand Scénic en Ford Kuga.

Foto: Initiatiefnemer van OpMaat Rob Bruintjes (2,21 meter) reikt de award uit aan Hyundai-directeur Ronald Dubbelman (1,87 meter). De Hyundai i30 Wagon lijkt op de foto bescheiden maar is in werkelijkheid de grootste met een lengte van 4,585 meter.