Opel Insignia met maximale veiligheidsscore

  • Donderdag 6 juli 2017


• Instituut voor botsveiligheid Euro NCAP bekroont nieuwe Opel Insignia met maximale veiligheidsscore
• Nieuwe actieve motorkap creëert extra ruimte tot harde structuren in motorruimte
• Automatic Emergency Braking detecteert zowel voetgangers als voertuigen

Breda, 5 juli 2017 – Botsproeveninstituut Euro NCAP heeft de nieuwe Opel Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde testresultaten. De Insignia behaalde in alle veiligheidscategorieën – bescherming van volwassen, bescherming van kinderen, voetgangers en Safety Assist - de topscore van vijf sterren.
 Euro NCAP roemt vooral twee innovatieve veiligheidssystemen van de nieuwe Opel Insignia. Allereerst de actieve aluminium motorkap die zich bij een aanrijding in milliseconden in een hogere positie verplaatst, waardoor de afstand tussen de motorkap en harde motoronderdelen groter wordt. Dit komt de voetgangersveiligheid ten goede. “De werking van het systeem opereerde standvast met een verscheidenheid aan voetgangerspoppen en over een breed snelheidsbereik”, aldus het eindoordeel van Euro NCAP. 

Ook over het verfijnde Automatic Emergency Braking, dat zowel voetgangers als voertuigen herkent, is Euro NCAP erg te spreken: “Het systeem werkt goed en presteert bij snelwegsnelheden uitstekend, waarbij ongelukken werden vermeden of verzacht.” 

Peter Küspert, Managing Director Sales en Aftersales bij Opel: “De topscores van Euro NCAP tonen aan dat de individuele veiligheidscomponenten van de nieuwe Insignia een compleet systeem vormen. Maar optimale veiligheid is bij Opel niet alleen weggelegd voor het vlaggenschip. Ook de jongste leden van ons productportfolio, de Crossland X en Grandland X, bieden Front Collision Warning met Automatic Emergency Braking. Bij Opel willen we alle klanten de nieuwste veiligheidstechnieken bieden. Onze nieuwe merkslogan is niet voor niets ‘de toekomst is van iedereen’.” 

Behalve de actieve motorkap en Automatic Emergency Braking maakt de Insignia ook indruk met andere state-of-the-art veiligheidssystemen. Geen enkele auto in deze klasse biedt zo’n breed scala aan intelligente voorzieningen als de nieuwe Insignia. On The Road TV - autonieuws en rij impressies

Het autoprogramma ‘On The Road’ waarin presentator Jan Willem van den Akker diverse rij impressies maakt van verschillende merken. Daarnaast komen alle facetten van de autobranche aan de orde. Zoals tips voor particulieren tot adviezen voor de zakelijke rijders. 

On The Road Tv is een initiatief van Media Presentaties.

Powered by

media Presentaties

 

Contact opnemen

On The Road TV - autonieuws en rij impressies
Onderdeel van : Media Presentaties
5216 BM Den Bosch

 0654386019
 info@mediapresentaties.nl