Renault Koleos haalt vijf sterren bij Euro NCAP crashtests

  • Zondag 24 september 2017
 
  • Maximale Euro NCAP-score van vijf sterren voor Renault Koleos
  • Koleos profiteert van enorme ervaring op gebied van passieve veiligheid en streeft naar excellente resultaten in onafhankelijke tests
  • Actieve veiligheidsuitrusting omvat uitgebreide reeks geavanceerde assistentiesystemen
Met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren voor de Renault Koleos bewijst Renault opnieuw zijn jarenlange ervaring en tomeloze inzet als het gaat om voertuigveiligheid. Renault behaalt zo de hoogst mogelijke score in de nieuwe testprocedures die Euro NCAP sinds 2016 hanteert.

Vooral op het gebied van inzittendenbescherming van volwassenen (90%) en kinderen (79%), alsmede voetgangers (63%) en veiligheidssystemen (75%) behaalde de Koleos uitstekende scores.

Uithangbord van veiligheidsexpertise
De Koleos profiteert van de enorme ervaring van Renault op het gebied van passieve veiligheid en streeft naar excellente resultaten in de onafhankelijke tests van Euro NCAP. Op de eerste plaats maakt de Koleos gebruik van ultrasterke elastische staalsoorten bij de motorruimte en voor het passagierscompartiment voor optimale bescherming bij een impact.

De hoge veiligheidsscore is mede te danken aan de uitgebreide veiligheidsuitrusting. Zo is de Renault Koleos standaard voorzien van twee adaptieve frontairbags die bij het opblazen rekening houden met het postuur van de voorste passagiers, twee thorax- en gordijnairbags voorin, anti-whiplash hoofdsteunen voor- en achterin, anti-submarining voorstoelen, Isofix-bevestigingspunten achterin en gordelspanners met spankrachtbegrenzers op alle zitplaatsen.

Actieve veiligheidsfeatures
De Koleos biedt ook een reeks actieve veiligheidssystemen, waaronder tractiecontrole, elektronische remkrachtverdeling van de nieuwste generatie en hill start assist, aangevuld met verschillende assistentiesystemen die configureerbaar zijn via de touchscreen van het R-LINK 2 systeem:


On The Road TV - autonieuws en rij impressies

Het autoprogramma ‘On The Road’ waarin presentator Jan Willem van den Akker diverse rij impressies maakt van verschillende merken. Daarnaast komen alle facetten van de autobranche aan de orde. Zoals tips voor particulieren tot adviezen voor de zakelijke rijders. 

On The Road Tv is een initiatief van Media Presentaties.

Powered by

media Presentaties

 

Contact opnemen

On The Road TV - autonieuws en rij impressies
Onderdeel van : Media Presentaties
5216 BM Den Bosch

 0654386019
 info@mediapresentaties.nl