Robuust en dynamisch, elegant en functioneel: een sterke nieuwkomer op de crossover-markt

  • Maandag 4 september 2017• Sportief en robuust: dynamische lijnen en heldere proporties
• Cool en praktisch: aantrekkelijke vormgeving en uitstekende functionaliteit
• Sterke nieuwkomer: opvallend uiterlijk gecombineerd met hoogwaardig interieur

Breda, 24 augustus 2017 - Onder het motto 'de 7 van 17' brengt Opel dit jaar zeven nieuwe modellen op de markt. Een daarvan is de Opel Grandland X. Deze atletische, avontuurlijke crossover is bij uitstek geschikt voor de actieve lifestyle van tegenwoordig. De Grandland X heeft typische off-roadtrekjes, een hoge zitpositie en uitstekend uitzicht, een gemakkelijke instap en ruimte voor vijf personen en hun bagage.
De nieuwkomer combineert zijn stoere uitstraling met een elegante styling en het interieur is even comfortabel als functioneel. De Opel Grandland X is de nieuwe maatstaf in het competitieve segment van de compacte crossovers. Met zijn kenmerkende uiterlijk onderscheidt hij zich van de massa: het is een absolute eyecatcher op de weg.
 

"We hebben de Grandland X een robuust, dynamisch design gegeven, met een uitgebalanceerde mix van stijl en functionaliteit", vertelt Mark Adams, Opels designchef. "We wilden een elegante auto met een premium uitstraling maken, met aangenaam ogende oppervlakken en prettig aanvoelende, hoogwaardige materialen. De Grandland X voelt, én ziet er uit als een auto uit een hogere klasse." 

Krachtig uiterlijk met elegante lijnen
Om ook de sportieve kant van de Grandland X te benadrukken, trokken de designers de verchroomde lijn vanuit het Opel-logo op de grille door naar de dubbele LED-blades in de slanke koplampen. Daardoor oogt de Grandland X extra breed en stabiel. Dat wordt versterkt door de kenmerkende plooi over het midden van de motorkap en de wielen met een diameter tot 19 inch.
"Aan de achterzijde zorgen de ranke C-stijlen, het schijnbaar zwevende dak en de slanke LED-achterlichtunits - die doorlopen tot in de gewelfde achterklep - voor een dynamische, sportieve uitstraling", aldus Adams.

De typerende robuustheid als die van een SUV komt tot uiting in het lagere deel van de carrosserie, dankzij de stoere panelen onderlangs de voor- en achterzijde van de carrosserie, de dorpels en op de brede wielkastranden. Verfijnde chroomaccenten in de bumpers accentueren de breedte en de kwaliteit van de Grandland X.
Van opzij oogt de compacte crossover dynamisch en functioneel. Opvallend zijn de aflopende daklijn en de optisch onderbroken C-stijl. De in diepte verlopende uitholling over de portieren en de kenmerkende Opel-blade onderlangs geven de flanken een krachtig en atletisch aanzien. De dakrails benadrukken op hun beurt weer het SUV-karakter van de Opel Grandland X. 

Heldere, intuïtieve bediening, hoogwaardig interieur
"Het interieur van de Grandland X is eveneens stijlvol functioneel", vertelt Adams. "Ook grote passagiers kunnen gemakkelijk in- en uitstappen. Het uitstekende zicht dankzij de hoge zitpositie is kenmerkend voor crossovers. De inzittenden voorin genieten van extra comfort met de optionele AGR-gecertificeerde stoelen."
Het infotainmentsysteem is - zoals gebruikelijk bij Opel - intuïtief te bedienen en overzichtelijk vormgegeven - met weinig knoppen. "Voor optimaal gebruiksgemak is het beeldscherm van het infotainmentsysteem hoog in het dashboard geplaatst, met een omlijsting die de vingers aangename steun biedt bij de bediening", licht Adams toe.
Onder de display bevinden zich in de middenconsole van boven naar beneden in overzichtelijke rijen de bediening van het infotainment, de klimaatregeling en de onderstelprogramma's - onder meer tractiecontrole. Verder biedt de vormgeving van de middenconsole ruimte aan bekerhouders en allerhande kleine spullen. Onder de middenarmsteun is extra bergruimte en de optionele draadloze inductielader voor smartphones. 

"We hebben het dashboard van de Grandland X ergonomisch vormgegeven. De verfijnde materialen op het instrumentenpaneel en de middenconsole zijn prettig om te zien en aan te raken. Dat geeft het interieur een zeer hoogwaardige sfeer", vat Adams samen. 

Kort na zijn wereldpremière op de Internationale autoshow (IAA) van Frankfurt (van 14 t/m 24 september 2017) komt de Opel Grandland X op de markt. In de afgelopen tien jaar is het marktaandeel van SUV's en crossovers in Europa gegroeid van 7 naar 20 procent. Mark Adams: "Wij zijn er zeker van dat de Opel Grandland X in de smaak valt bij de doelgroep en dat hij zorgt voor nog meer groei in het segment van de compacte SUV's en crossovers."
 On The Road TV - autonieuws en rij impressies

Het autoprogramma ‘On The Road’ waarin presentator Jan Willem van den Akker diverse rij impressies maakt van verschillende merken. Daarnaast komen alle facetten van de autobranche aan de orde. Zoals tips voor particulieren tot adviezen voor de zakelijke rijders. 

On The Road Tv is een initiatief van Media Presentaties.

Powered by

media Presentaties

 

Contact opnemen

On The Road TV - autonieuws en rij impressies
Onderdeel van : Media Presentaties
5216 BM Den Bosch

 0654386019
 info@mediapresentaties.nl