's Werelds eerste Eichrecht toegekend aan Ecotap

  • Woensdag 18 juli 2018

 

Boxtel, 16 juli 2018, Het Duitse nationale meetinstituut (PTB) heeft Ecotap de "Baumusterprüfbescheinigung" toegekend voor al Ecotap’s openbare laadstations. Met dit certificaat is Ecotap de eerste fabrikant van oplaadpunten voor elektrische voertuigen ter wereld die het eichrecht krijgt toegewezen. Hiermee garandeert Ecotap haar klanten een eerlijke, transparante en traceerbare laadtransactie. In samenwerking met LMS (Last Mile Solutions) zijn zowel hard- als software grondig getest, waardoor een onafhankelijke oplaadtransactie mogelijk is zonder tussenkomst van een derde partij.

Ontwikkeling

Nauwkeurige gekalibreerde meters die volume meten (bijv. Liters) zijn al vele jaren in de auto-industrie aanwezig ten behoeve van de steeds minder populairder wordende verbrandingsmotor. Echter zorgt een grootschalige verplaatsing naar elektrische voertuigen en remote digital payment, voor een toenemende vraag naar minstens zo nauwkeurige meetsystemen die kWh meet bij een laadstation als voor een liter brandstof bij een conventioneel tankstation. Het is om die reden dat Ecotap en Last Mile Solutions aanzienlijk hebben geïnvesteerd om dit niveau van end-to-end beveiligde energie nauwkeurigheid te bereiken.

Kees van Bergen, CEO van Ecotap: "Het bemachtigen van de Baumusterprüfbescheinigung ligt in lijn met ons missie: het bouwen van de beste infrastructuur voor elektrische mobiliteit ter wereld. Het is een logische ontwikkeling binnen de laadoplossingen van Ecotap, waardoor mensen zonder zorgen hun elektrische voertuig kunnen laden."

 

Eric van Voorden CEO of Last Mile Solutions: “Na een periode van diepgaande ontwikkeling en nauwe samenwerking hebben we deze historische mijlpaal bereikt, we zijn erg trots dat we end-to-end digitale beveiligde PTB-gecertificeerde Charing-transacties kunnen aanbieden aan onze klanten, een noodzakelijke stap om vooruit te komen in de E- mobiliteitswereld ".

 eichrecht ecotap

  

Over Ecotap

Ecotap is een Nederlandse fabrikant van laadsystemen voor elektrische mobiliteit. Met een breed assortiment AC- en DC-laadstations kan er een oplossing worden geboden voor vrijwel iedere situatie in Nederland en daarbuiten. Sinds de oprichting van Ecotap in 2011 heeft het bedrijf zowel de hardware als de software zelf ontworpen, geïnnoveerd en geproduceerd. Dit heeft het bedrijf in staat gesteld om zijn missie te realiseren, namelijk om op een zo duurzaam mogelijke manier de beste laadinfrastructuur ter wereld op te zetten: nu en in de toekomst.

Over Last Mile Solutions

Last Mile Solutions, active since 2009, is a specialist in the field of intelligent charging infrastructure for electric vehicles and smart building solutions, They develop hardware for charging stations and offer a Cloud based E-mobility platform including billing, smart-grid, v2g, and roaming with other providers obtaining Europe wide access for their customers.

Press contacts

Ecotap

Bjorn Brands

bjorn@ecotap.nl

M:+31(0)6 155 027 52

 

Last Mile Solutions

Eric van Voorden

evv@lastmilesolutions.com

M: +31(0)6 270 887 53

 On The Road TV - autonieuws en rij impressies

Het autoprogramma ‘On The Road’ waarin presentator Jan Willem van den Akker diverse rij impressies maakt van verschillende merken. Daarnaast komen alle facetten van de autobranche aan de orde. Zoals tips voor particulieren tot adviezen voor de zakelijke rijders. 

On The Road Tv is een initiatief van Media Presentaties.

Powered by

media Presentaties

 

Contact opnemen

On The Road TV - autonieuws en rij impressies
Onderdeel van : Media Presentaties
5216 BM Den Bosch

 0654386019
 info@mediapresentaties.nl