Toyota Corolla is bestverkochte auto van 2018

  • Donderdag 14 februari 2019
   
 
  • Toyota Corolla voert wereldwijde autoverkooplijst Focus2move aan
  • Toyota RAV4 is bestverkochte SUV ter wereld
  • Toyota Camry populairste grote sedan
  • Toyota Hilux een van de grote stijgers
 
 De Toyota Corolla is de bestverkochte auto van 2018. Dat blijkt uit cijfers van het marktonderzoeksbureau Focus2move, dat naar eigen zeggen ’s werelds grootste database voor autoverkopen bijhoudt, de Global Auto Database (GAD). Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de Toyota RAV4 de bestverkochte SUV wereldwijd is. De Toyota Camry – die binnenkort een comeback in Europa maakt – staat ook in de top tien van bestverkochte auto’s. 

De Toyota Corolla is met 1.181.455 exemplaren door Focus2move uitgeroepen tot ‘World Best Selling Car 2018’. De Toyota RAV4 staat met 837.624 stuks op de derde plaats overall, een groei van 3,6 procent in vergelijking tot 2017. Hiermee is de Toyota RAV4 de populairste SUV van de wereld. Ook de verkopen van de Toyota Camry stegen (3,8 procent). De ruime Toyota sedan staat met 661.383 verkochte exemplaren op de negende plaats van de top tien bestverkochte auto’s. De Camry is hiermee de bestverkochte grote sedan ter wereld.


On The Road TV - autonieuws en rij impressies

Het autoprogramma ‘On The Road’ waarin presentator Jan Willem van den Akker diverse rij impressies maakt van verschillende merken. Daarnaast komen alle facetten van de autobranche aan de orde. Zoals tips voor particulieren tot adviezen voor de zakelijke rijders. 

On The Road Tv is een initiatief van Media Presentaties.

Powered by

media Presentaties

 

Contact opnemen

On The Road TV - autonieuws en rij impressies
Onderdeel van : Media Presentaties
5216 BM Den Bosch

 0654386019
 info@mediapresentaties.nl