Toyota laat mogelijkheden autonome auto op de openbare weg ervaren

  • Woensdag 6 november 2019

Toyota Research Institute (TRI) stelt zijn autonome testauto Platform 4 (P4) van juli tot en met september 2020 in Tokio beschikbaar voor publieke demonstratieritten. Consumenten kunnen hiermee ervaren wat de mogelijkheden zijn van de autonome auto als die wordt ingezet voor ‘Mobility as a Service’ (MaaS), een mobiliteitsconcept waarin de consument kan gebruikmaken van diverse transportmiddelen via één abonnement.

De demonstratieritten met de P4 vinden plaats in het district Odaiba van Tokio. Het complexe, drukke verkeer in dit hoogbouwdistrict – met talloze voetgangers, voertuigen, opstoppingen en een zeer gevarieerde infrastructuur – is een uitdagende omgeving waarin Toyota zijn autonome rijtechnologie wil demonstreren. De P4 kan op Toyota’s ‘Chauffeur’ SAE*-Level 4 autonoom rijden. Dat wil zeggen: volledig zelfstandig; de bestuurder hoeft het stuur slechts in complexe situaties over te nemen. Toyota nodigt consumenten in Tokio uit zich aan te melden om deel te kunnen nemen aan de demonstratieritten. Vanwege de Japanse wetgeving is altijd een zogenoemde ‘Safety Driver’ in de auto aanwezig.On The Road TV - autonieuws en rij impressies

Het autoprogramma ‘On The Road’ waarin presentator Jan Willem van den Akker diverse rij impressies maakt van verschillende merken. Daarnaast komen alle facetten van de autobranche aan de orde. Zoals tips voor particulieren tot adviezen voor de zakelijke rijders. 

On The Road Tv is een initiatief van Media Presentaties.

Powered by

media Presentaties

 

Contact opnemen

On The Road TV - autonieuws en rij impressies
Onderdeel van : Media Presentaties
5216 BM Den Bosch

 0654386019
 info@mediapresentaties.nl